Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός στην Αττική: ποιες είναι οι περισσότερο Επιβαρυμένες Περιοχές

 Η συσσώρευση στο κέντρο της Αττικής και στα νότια προάστια, η επιβαρυμένη βόρεια Ελλάδα και οι εστίες σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Ρόδο και σε όμορους νομούς της Αττικής. Δείτε τον χάρτη που ακολουθεί, όπου επισημαίνονται οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα:

 


Στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή, στα Μελίσσια, στη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα, στην περιοχή Ραφήνας και Νέας Μάκρης, στη Λούτσα, στην Κερατέα, στην Ανάβυσσο, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στη Σαλαμίνα αλλά και στην Αίγινα εμφανίζονται το επταήμερο 20-27 Οκτωβρίου επιδημιολογικές εστίες κι αρκετά μεμονωμένα κρούσματα ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ στην Περιφέρεια της Αττικής, σύμφωνα με τον σχετικό «χάρτη» διασποράς που παρουσιάζει ΤΟ ΒΗΜΑ.

Στην κατανομή των φορέων εντυπωσιάζει πέρα από τη συσσώρευση των κρουσμάτων στους κεντρικούς δήμους, η ύπαρξη σημαντικών εστιών στα παραλιακά προάστια, στην ανατολική Αττική κι ορισμένες «ζώνες» με διαγνώσεις για κορωνοϊό στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, στο Λαύριο, στο Σούνιο κι αλλού.

 

Στο 5,7% τα θετικά Τεστ στο Κέντρο της Αθήνας

Στην πρωτεύουσα και τις πέριξ περιοχές πλέον συγκεντρώνεται κατά μέσο όρο το 25-27% των κρουσμάτων όλης της χώρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων είναι τα 40 χρόνια, ενώ τα θετικά τεστ στο κέντρο της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί στο 5,7%! Με αντιστοιχία περίπου 85 κρουσμάτων ανα 100.000 κατοίκους.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που πλέον κατέχει ποσοστό περίπου του 25% των κρουσμάτων όλης της επικράτειας και το 70% των φορέων είναι ηλικίας μικρότερης των 40 ετών (σ.σ. με μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων τα 34χρονια) κρούσματα κι επιδημιολογικές εστίες έχουν εμφανισθεί πέρα από το κέντρο της πόλης σε Περαία,  Μηχανιώνα, Καλοχώρι, Χαλάστρα, Θέρμη, Πανόραμα, Ασβεστοχώρι και σε άλλες περιφερειακές περιοχές.

Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι πλέον η συμπρωτεύουσα μετατρέπεται σε μία «υγειονομική βόμβα» τεράστιας ισχύος με μια αναλογία περίπου 300 κρουσμάτων ανα 100.000 κατοίκους , σχεδόν τεραπλάσια από την Αττική.

 

Πηγή: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Γ.  , ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.