Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Συρία: ένα Kαταφύγιο για τις Γάτες του Πολέμου

O Μοχάμεντ Αλγιαλέλ είναι ο Σύρος ήρωας που ίδρυσε το πρώτο καταφύγιο για γάτες στο εμπόλεμο Χαλέπι της Συρίας.

 


Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αγάπη για τα ζώα; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να προσφέρει βοήθεια και να «αγκαλιάσει» ζωάκια που βρίσκονται σε ανάγκη; Την απάντηση αυτή ήρθε για να δώσει ο Μοχάμεντ Αλγιαλέλ, ένας Σύρος, που στα χρόνια του πολέμου της Συρίας ίδρυσε ένα καταφύγιο, για να προστατεύσει και να παρέχει φροντίδα στις αμέτρητες γάτες της πόλης που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Ο Μοχάμεντ Αλγιαλέλ εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στην περιοχή του Ανατολικού Χαλέπι. Μόλις ξέσπασε ο πόλεμος, ο Μοχάμεντ είχε την ευκαιρία να εγκαταλείψει την Συρία. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να παραμείνει στην πόλη του και να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια του σε όσους την χρειάζονταν.

Η αγάπη του για τα ζώα και κυρίως για τις γάτες οδήγησε στην ίδρυση ενός καταφύγιου που σήμερα είναι ευρέως γνωστό με το όνομα ERNESTO’S SANCTUARY FOR CATS IN SYRIA. Στόχος του να προσφέρει αγάπη και να περιθάλψει κάθε γατούλα που τραυματίστηκε, αρρώστησε, εγκαταλείφθηκε ή χάθηκε στη διάρκεια του πολέμου. Στο καταφύγιο αυτό οι γατούλες έχουν πάντα φαγητό, στέγη και πολλή, πολλή αγάπη.

Μία αξιοθαύμαστη ατομική πρωτοβουλία και προσπάθεια που στην συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από ολόκληρη την πόλη Χαλέπι και πολύ γρήγορα στηρίχτηκε από διάφορες χώρες του κόσμου.

Και τώρα που έρχονται και τα κρύα του χειμώνα, ολόκληρη η ομάδα του καταφύγιου κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δημιουργήσει τον πιο ζεστό και ευχάριστο χώρο για τις χνουδωτές τετράποδες ψυχές που το χρειάζονται. Στρώνουν χαλιά, στήνουν τις σόμπες και ετοιμάζουν τους χώρους που θα κοιμούνται οι γατούλες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή: MONOPOLI , PETPET.NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.