Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Στην Γλυφάδα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Στην Γλυφάδα μετακόμισε το γνωστό σε όλους μας, αγαπημένο και αποτελεσματικό Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση στο Facebook (@giorgospapanikolaouofficial) του Δημάρχου Γλυφάδας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 


Είναι μεγάλη μας χαρά που από σήμερα ξεκινά τη λειτουργία του και πάλι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με έδρα τη Γλυφάδα.

Η έναρξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οδήγησε αναγκαστικά στην απομάκρυνση όλων των δομών που στεγάζονταν στην έκταση αυτή, μία εκ των οποίων είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Ο Δήμος μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη, προσέφερε στη δομή του ΜΚΙΕ νέο χώρο στέγασης, δίπλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κτήριο που στεγάζει και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας (Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη, παράδρομος Βουλιαγμένης).

Ο χώρος αυτός, έπειτα από τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν από το Δήμο μας, στεγάζει πλέον τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτή την προσπάθεια, που προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους μας, από όλη την Αττική, που ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο το έχουν ανάγκη.

Το ΜΚΙΕ ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.

Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.

Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Χαιρόμαστε πολύ που με τον πλέον ενεργό τρόπο υποστηρίζουμε αυτό το σπουδαίο έργο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.