Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Πολίτες Β΄ Κατηγορίας οι Ανασφάλιστοι: ΔΕΝ θα διακομίζονται σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία!

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τις διοικήσεις νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, δε θα μεταφέρονται ανασφάλιστοι ασθενείς προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης.

 


Στο έγγραφο που δημοσίευσε το 902.gr αναφέρεται χαρακτηριστικά: «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Την ίδια στιγμή λοιπόν που οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό ΜΕΘ με το ίδιο προσωπικό κατά 40%, που αποζημιώνονται αδρά για τη νοσηλεία ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία που ακυρώνουν χειρουργεία και κλείνουν ολόκληρα τμήματα, που σε πολλά δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ και το υγειονομικό προσωπικό δουλεύει εξαντλητικά χωρίς άδειες, οι προτεραιότητες φαίνεται να είναι διαφορετικές.

Εν έτει 2020 και μάλιστα μέσα σε πανδημία, κριτήριο μεταφοράς ενός ανθρώπου σε ιδιωτικό νοσοκομείο από τη στιγμή που τα δημόσια είναι υπερπλήρη, δεν είναι η κατάσταση της υγείας του αλλά η ασφαλιστική του δυνατότητα. Οι άνεργοι, οι άποροι, οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, όλοι όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν λοιπόν ασφαλιστική κάλυψη είναι και αυτοί που αξίζουν κάτι λιγότερο από τους υπόλοιπους.

Οι ήδη αποκλεισμένοι από την εργασία, αποκλείονται πλέον κι από την ιατρική περίθαλψη και κάθε αυταπάτη για τις στοιχειώδεις αρχές ανθρωπισμού και ισότητας του δυτικού κόσμου καταρρέουν μαζί με τα συστήματα υγείας του.

Πηγή: ALTERTHESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.