Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Εκδόθηκε η Πράξη Χαρακτηρισμού για το Ελληνικό



Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο από το DASARXEIO.COM :
Εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πιο πολυσυζητημένη, ίσως, πράξη χαρακτηρισμού των τελευταίων ετών. Πρόκειται για την πράξη χαρακτηρισμού του Δασάρχη Πειραιά που αφορά την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. 


Το συνολικό εμβαδόν της έκτασης που περιλαμβάνεται στη πράξη χαρακτηρισμού ανέρχεται σε 6.205 στρ. (6.205.677,31 τ.μ.) εκ των οποίων:



  • Τμήμα της έκτασης, εμβαδού 36,9 στρ., χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 3 ν. 998/1979, όπως ισχύει, και υπάγεται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Τμήματα της έκτασης, συνολικού εμβαδού 6.032,6 στρ., χαρακτηρίζονται ως μη δασικού χαρακτήρα κατά την έννοια των διατάξεων της παραγράφου 6 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως ισχύει, μη υπαγόμενα στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Τμήματα της έκτασης, συνολικού εμβαδού 136,1 στρ., χαρακτηρίζονται ως μη δασικού χαρακτήρα κατά την έννοια των διατάξεων της περίπτωσης γ ́ της παραγράφου 6 του άρθρου 3 του Ν. 998/79, όπως ισχύει, μη υπαγόμενα στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (τεχνητές δασικές φυτείες).


Σύμφωνα με την πράξη χαρακτηρισμού, το τμήμα της έκτασης που χαρακτηρίστηκε ως δασική, τη περίοδο 1937-1939 κατά το μεγαλύτερο τμήμα είναι πεδινή χορτολιβαδική ενώ διακρίνεται και αραιή θαμνώδης βλάστηση και αραιή διάσπαρτη ή σε γραμμική φύτευση δενδρώδης.  Στη συνέχεια, όμως, μέσω της φυσικής επιλογής είχε διαχρονικά (1945-2016) βλάστηση που λόγω της θέσης και της πυκνότητάς της, δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές) ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις, ασχέτως αν αυτές έγιναν κατόπιν σχετικής υποχρέωσης ή εξ ελευθεριότητος, δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης.

Στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο Reuters σημειώνει ότι «θα ακολουθήσουμε όλες τις διαθέσιμες νομικές διαδικασίες για να προστατεύσουμε την επένδυση. Θα υπάρξει Έφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.