Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Επιστολή Γιάννη Τόλιου: ‘Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια γόνιμη ιδέα των Εργαζόμενων για την Επαναλειτουργία Μονάδων της «ΕΝΚΛΩ», βρίσκεται στο δρόμο της υλοποίησης’



Ακολουθεί η επιστολή του Γιάννη Τόλιου προς τους πρώην εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του Σχεδίου τους για την επανεκκίνηση των εργοστασίων, εκδήλωση που έγινε στη Βέτλανς Νάουσα το απόγευμα της Τετάρτης 24/5/2017.
 
Με το Γιάννη Τόλιο στη Γ.Γ. Βιομηχανίας, Πλατεία Κάνιγγος 25/5/2015.
 Να επισημάνω ότι ο κ. Τόλιος ήταν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας τον Απρίλιο 2015, όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για να εξεταστεί σε βάθος το σχέδιο των εργαζομένων και να υποστηριχθεί - ενισχυθεί διεπιστημονικά η τεκμηρίωσή του, δίνοντάς μου την εντολή να το συντονίσω, στη θέση του ειδικού Συμβούλου του, την οποία μου είχε εμπιστευτεί.


«Προς τα Σωματεία Πρώην Εργαζομένων της «ΕΝΚΛΩ»
Αγαπητοί φίλοι,
Ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση σας και τις προσπάθειες που κάνετε επαναλειτουργίας μονάδων της «ΕΝΚΛΩ». Λόγω ανωτέρας βίας – την ημέρα της εκδήλωσης θα βρίσκομαι στο Μεσολόγγι – μου είναι αδύνατο να παραβρεθώ στη Νάουσα.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια γόνιμη ιδέα των εργαζόμενων για την επαναλειτουργία μονάδων της «ΕΝΚΛΩ», βρίσκεται στο δρόμο της υλοποίησης. Η πρόσκληση σας με τιμά και νοιώθω ηθική ικανοποίηση, που στο σύντομο διάστημα που υπήρξα Γ.Γ.Βιομηχανίας, συνέβαλα έστω και λίγο στην προώθηση του πρωτότυπου εγχειρήματος, το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες βιομηχανικές μονάδες, με στόχο τη δημιουργία πολύτιμων θέσεων εργασίας.
Γνωρίζω ότι στην εφαρμογή του σχεδίου υπάρχουν ακόμα αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Ωστόσο με την αγωνιστική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη και στήριξη των τοπικών κοινωνιών, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα στη ζωή, είναι δικαίωμα στο μέλλον, είναι δικαίωμα στη δημιουργία.
Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι πάντα στη διάθεση σας, να συμβάλλω στο μέτρο του δυνατού, στην προώθηση του ελπιδοφόρου σχεδίου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών,
Πρώην Γ.Γ.Βιομηχανίας του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.