Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δήμος Βέροιας: Ημερίδα στη Βέροια για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Ημαθίας, με τον Μιχάλη Μπούργο



Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 συναντήθηκα με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη στο Γραφείο του, για να τον ενημερώσω σχετικά με την εκδήλωση της προηγούμενης Τετάρτης 24 Μαΐου στη Νάουσα, όπου οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ παρουσίασαν το σχέδιό τους για την επανεκκίνηση των εργοστασίων. Παρόντες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Θανάσης Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έντυπη έκδοση του Λαού Ημαθίας, φύλλο του Σαββατοκύριακου 27-28 Μαΐου 2017

Στη συνάντηση αυτή, πληροφόρησα ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βέροιας και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την πρότασή μου στην εν λόγω εκδήλωση (διαβάστε το ΣΥΝΔΕΣΜΟ και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ), η οποία είχε γίνει αποδεκτή –σε προηγούμενες συναντήσεις- από το Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και τους πρώην εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ, και για την υλοποίηση επιστημονικής ημερίδας ή διημέρου στην πόλη της Βέροιας

Σε αυτό θα προσκαλέσουμε επιστήμονες από την περιοχή ή που έχουν διερευνήσει την περιοχή, για να εξειδικεύσουμε τη σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ για την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της Ημαθίας, καθώς και τη διασύνδεσή της με τους τρέχοντες σχεδιασμούς. Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιάσουμε και το καινοτόμο σχέδιο «των τριών χωροταξιών» για την ανάπτυξη της περιοχής και την ισόρροπη επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ιδιαίτερα υποστηρικτικός ήταν ο Δήμαρχος στην ιδέα υλοποίησης της εκδήλωσης αυτής εντός του Ιουλίου 2017, και συζητήσαμε ορισμένους αρχικούς άξονες και το χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία της.
Αντίστοιχη και η ενημέρωση που εξέδωσε την ίδια μέρα ο Δήμος, την οποία βρήκα στην έντυπη έκδοση του Λαού Ημαθίας, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 27-28 Μαΐου 2017 (φωτογραφία), στο διαδικτυακό τόπο του ΛΑΟΥ, καθώς και στον ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ.

Μεταφέρω το σχετικό κείμενο από τις πηγές:

«Με τον Μιχάλη Μπούργο, μηχανικό και σύμβουλο αναπτυξιακού – χωρικού σχεδιασμού, συναντήθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, με σκοπό να συζητήσουν μια εναλλακτική πρόταση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ημαθίας. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Αποστολόπουλος. Ο κ. Μπούργος ενημέρωσε τον δ ήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για μια εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση για την Ημαθία η οποία έχει επεξεργαστεί από μέλη του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όπως τόνισε θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους τοπικούς, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς της Ημαθίας. 
Ο κ. Βοργιαζίδης βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα και σημείωσε πως ο Δήμος Βέροιας θα στηρίξει την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας, τονίζοντας πως κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής θα είναι ευπρόσδεκτη από τον ίδιο και τον Δήμο. 
Η ημερίδα που θα έχει τίτλο «Ημαθία:  Η θετική πρόκληση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό» πρόκειται να έχει επίσης την αιγίδα της Περιφέρειας, των δυο άλλων δήμων της Ημαθίας καθώς και των Τμημάτων Χωροταξίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.