Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Χωροθέτηση Νέας Βιομηχανικής Περιοχής στην Κοζάνη, σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος



Αυτές τις μέρες υπογράφηκε η σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για χωροθέτηση Βιομηχανικής Περιοχής στην Κοζάνη.


Η Βιομηχανική Περιοχή θα εκτείνεται σε μία έκταση 680 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη νέα θέση που θα μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, καθώς και σε άμεση πρόσβαση στον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

«Μέσω της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας προσβλέπουμε στη δημιουργία πλούτου για την περιοχή μας, που δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εκμετάλλευση του λιγνίτη», η θέση του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης. «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, Βρασίδας Ζάβρας, ανέφερε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση πολεοδομικής μελέτης και σε έργα συντήρησης, εγκατάστασης ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με στόχο την έναρξη λειτουργίας της ΒΙΠΕ σε έναν χρόνο από σήμερα.
Τέλος, στο νέο επιχειρηματικό πάρκο θα υπάρχει δυνατότητα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όπως ευρυζωνικά δίκτυα και ασφάλεια χώρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.