Τρίτη 2 Μαΐου 2017

«Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση και η σύνδεση των δομών από τα Κάτω με τις δομές της Διοίκησης: Η περίπτωση της Ημαθίας» το θέμα της υπό εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής μου



Από τον περασμένο Σεπτέμβριο (Σεπτέμβριος 2016) έχω ξεκινήσει την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Βόλο.
Το θέμα της διατριβής: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η σύνδεση των δομών από τα Κάτω με τις δομές της Διοίκησης: Η περίπτωση της Ημαθίας», με την πολύτιμη επίβλεψη του καθηγητή Αλεξίου-Μιχαήλ Δέφνερ.


Η έρευνά μου αυτή είναι συνέχεια της συστηματικής ενασχόλησής μου με το αντικείμενο των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, του σχεδιασμού που τους συνοδεύει και του κρίσιμου ζητήματος της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας.
Ευχαριστώ πολύ όσους με έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα και έχουν υποστηρίξει ενεργά το έργο αυτό, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την ηθική τους στήριξη. Ευχαριστώ όσους με έχουν υποστηρίξει με την παροχή πληροφοριακού υλικού, πρωτογενούς και δευτερογενούς, ιδεών, δημιουργικών απόψεων, με ενθάρρυνση των εξωστρεφών αναζητήσεων και των θετικών σκέψεων.
Μία πρώτη σειρά επεξεργασιών φαίνεται να έχει ωριμάσει και έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζεται δημόσια, ευελπιστώντας να συμβάλει στην πρωταρχική αναγκαιότητα άμεσης και αποτελεσματικής εκκίνησης των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, που μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Είμαι στη διάθεσή σας για την πληροφόρησή σας για τα αντικείμενα αυτά, καθώς και για ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προβληματισμών, που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν περαιτέρω σχεδιασμούς και πρακτικές αποβλέποντας στη βιώσιμη προοπτική εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.