Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

100 εκατ. ευρώ στη διάθεση των Ευρωπαϊκών Πόλεων για Αστικές Καινοτομικές Δράσεις



Ποσό μέχρι και 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συμβάλει στη χρηματοδότηση Δημιουργικών Έργων στους ακόλουθους τομείς, που συμφωνούν με τους στόχους του αστικού θεματολογίου της ΕΕ:
-        προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή,
-        ποιότητα του αέρα,
-        στέγαση και απασχόληση,
-        δεξιότητες για την τοπική οικονομία



Οι πόλεις που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν καλούνται να υποβάλουν αίτηση από σήμερα και έως τον ερχόμενο Απρίλιο, για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις».

Σειρά σεμιναρίων θα διοργανωθούν στα κράτη-μέλη, ώστε να βοηθηθούν οι αιτούντες στην υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και να αυξηθούν οι πιθανότητες να λάβουν χρηματοδότηση.
Η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε σχετικά: «Οι ‘Αστικές Καινοτόμες Δράσεις’ παρέχουν στις πόλεις τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πρωτοποριακά Έργα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις στην Ευρώπη. Η παρούσα 3η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με επίκεντρο τις αστικές δράσεις για την προστασία του κλίματος, έρχεται να συμπληρώσει τις δεσμεύσεις και τα επιτεύγματά μας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής με τίτλο ‘One Planet Summit’ στο Παρίσι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.