Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα στο Αντιδραστήριο, 11 μμ στην ΕΤ3: Ενημέρωση για το «Ένα πάρκο για όλους στο Ελληνικό»



Σήμερα στο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ της ΕΡΤ3, Δευτέρα 18/12/2017 στις 23.00, θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία «Ένα πάρκο για όλους στο Ελληνικό», στην οποία συμμετέχω, πρωτοβουλία που στοχεύει στο συμμετοχικό σχεδιασμό μιας διαφορετικής πρότασης από την κοινωνία για το πρώην αεροδρόμιο.



Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στη σημερινή θεματική της εκπομπής που έχει τον τίτλο «Το Δικαίωμα στη Στέγη και στην Πόλη». 


Η πρωτοφανής σε μέγεθος, κατάληψη στέγης «Άνθρωποι δίχως φόβο» στη Βραζιλία, από το κίνημα των Εργαζομένων χωρίς Στέγη που διεκδικούν αξιοπρεπή διαβίωση και άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Ακόμη, διεθνείς δράσεις κατά της εμπορευματοποίησης της στέγασης, που αναδεικνύουν το δικαίωμα στη στέγη ως θεμελιώδες για την προάσπιση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων στο αστικοποιημένο περιβάλλον. Γνωρίζουμε το κίνημα Barcelona en Comú που ξεκίνησε από την αποτροπή των εξώσεων στην Ισπανία και συσπείρωσε πολίτες, συλλογικότητες και οργανώσεις στη διεκδίκηση και την ανάληψη του δήμου της Βαρκελώνης, με άξονες την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή στις αποφάσεις. 

ΔΕΙΤΕ το σχετικό trailer της σημερινής Εκπομπής (για χρήστες Facebook).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.