Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Προς αξιοποίηση το Γεωθερμικό Δυναμικό της Σαντορίνης από την ΔΕΗ



H αξιοποίηση των Γεωθερμικών Πεδίων της Σαντορίνης για ηλεκτροπαραγωγή, θέρμανση, ψύξη, αφαλάτωση θαλασσινού νερού και χρήση για θερμά λουτρά - spa εξετάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν πρόσφατα o υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, του Δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νικόλαου Ζώρζου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιά και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.


Φαίνεται ότι εξετάζεται η κατασκευή Γεωθερμοηλεκτρικού Σταθμού παραγωγής με αξιοποίηση του Γεωθερμικού Δυναμικού, για την κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών του νησιού, ακόμα και σε περίοδο αιχμής, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία και σταθερότητα του δικτύου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα χρησιμοποιηθεί η γεωθερμική ενέργεια για να επιλυθεί οριστικά και το ζήτημα παροχής υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Επιπλέον, θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες ψύξης - θέρμανσης για ξενοδοχεία και οι ανάγκες άρδευσης με τη μέθοδο της αφαλάτωσης, ενώ τα παραγόμενα γεωθερμικά ρευστά μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και λειτουργία θερμών λουτρών (SPA), γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω  την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει συμμετοχή της εταιρίας στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της περιοχής, καθώς και στην ανάπτυξη και κατασκευή μονάδας αξιοποίησής τους για την παραγωγή ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.