Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Το Τέλος του Διαδικτύου όπως το ξέραμε: Ψηφίστηκε στις ΗΠΑ η κατάργηση της Ουδετερότητας στο Διαδίκτυο



Πριν λίγες μέρες, η η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC),  υπερψήφισε με ψήφους 3-2 το Σχέδιο Κατάργησής της ουδετερότητας στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ, όπως μας ενημερώνει η ΕΛΛΑΚ.





Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, για την ανάπτυξη του διαδικτύου στο μέλλον. Αφορά την αρχή ότι όλη η κυκλοφορία στο διαδίκτυο πρέπει να γίνεται με ίσους όρους, ανεξάρτητα από τον τύπο του περιεχομένου ή τις πλατφόρμες που εμπλέκονται. Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο εξασφαλίζει τη διαδικτυακή σας ελευθερία προσπέλασης και διανομής των πληροφοριών που εσείς επιθυμείτε. Αυτή η θεμελιώδης αρχή διασφαλίζει τον ανοικτό, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και πολυμορφικό χαρακτήρα του διαδικτύου.


Χωρίς την ουδετερότητα, εταιρείες καλωδιακών και τηλεφωνικών υπηρεσιών θα μπορούν να χαράξουν το Διαδίκτυο με γρήγορες και αργές λωρίδες, Ένας πάροχος θα μπορεί να επιβραδύνει το περιεχόμενο των ανταγωνιστών του ή να αποκλείει τις πολιτικές απόψεις με τις οποίες διαφωνεί. Οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ θα μπορούν να χρεώνουν επιπλέον χρεώσεις, με τις περισσότερες εταιρείες περιεχομένου να μην αντέχουν και να υποβιβάζονται σε πιο αργή βαθμίδα εξυπηρέτησης.

 Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FCC ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν  δήλωσε ότι προτίθεται να την αμφισβητήσει νομικά σε συνεργασία με τους γενικούς εισαγγελείς άλλων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι η FCC «πλήττει τους καταναλωτές της Πολιτείας και οποιονδήποτε τάσσεται υπέρ του ελεύθερου και ανοικτού Διαδικτύου».  Η μάχη ενάντια στην κατάργηση της ουδετερότητας θα συνεχιστεί καθώς η απόφαση θα μπορούσε να ανατραπεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ή στο Κογκρέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.