Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ένα χρόνο στη Δράμα: Ξενοδοχείο η Καπναποθήκη SPIERER



Η πόλη της Δράμας «αναβάθμισε την παρουσία της στον τουριστικό χάρτη», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, «με την αναβίωση της παλιάς καπναποθήκης Hermann Spierer του
1924, και τη μετατροπή της σε ένα ελκυστικό ξενοδοχείο».




Πρόκειται για το Hydrama Grand Hotel και το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με τη στήριξη ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Jessica, ολοκληρώνει αυτές τι; μέρες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, συνεχίζοντας να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών στη Δράμα. 


Στο ξενοδοχείο υπάρχουν 73 διαθέσιμα δωμάτια. Η ανακατασκευή διατήρησε ταυτόχρονα όλα τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου και αναδεικνύει την κομψότητα του. Η λειτουργία του φαίνεται να έχει συμβάλει στη δημιουργία 55 νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας διότι το ξενοδοχείο, εκτός από την προσέλκυση περισσότερων από 16.000 τουριστών μέσα σε ένα χρόνο, βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη ενός διευρυμένου δικτύου συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. 

H πρότυπη αυτή ξενοδοχειακή μονάδα παρουσιάζεται σαν εξαιρετικό παράδειγμα έργου στο οποίο επένδυσε η Ε.Ε. ενισχύοντας την οικονομία της τοπικής κοινωνίας με την ανάπτυξη του τουρισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.