Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: 34 βιομηχανίες για την Ελλάδα που παράγει



Κομβικό ρολό στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να διεκδικεί η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η πρωτοβουλία 34 ελληνικών βιομηχανιών που στόχο έχει την προβολή της Ελλάδας που παράγει. Μας ενημερώνει σχετικά η Δήμητρα Σκούφου στο IN.GR.


«Με συνολικό ετήσιο τζίρο που ξεπέρνα το 1 δις. ευρώ παραγωγή 2 δισ. τεμαχίων προϊόντων σε ετησία βάση, περισσότερους από 2.500 κωδικούς στα ράφια ελληνικών και ξένων σουπερ μάρκετ, 4.400 εργαζομένους και 64 μονάδες παραγωγής, όλες στην Ελλάδα, εκ των οποίων 12 από τις περιφέρειες της χώρας, η πρωτοβουλία των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν συνασπιστεί γύρω από το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στοχεύει να αναδείξει την αξία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας Ελλάδα που θα οδηγήσει και στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης» δήλωσε κατά την διάρκεια παρουσίασης ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κ. Άγις Πιστιόλας, διευθυντής Μάρκετινγκ και Εξαγωγών της εταιρείας Αgrino.


Το «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» αποτελεί μία πρωτοβουλία ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERTA.Ε που έχει ως σκοπό να παρέχει αξιόπιστη πιστοποίηση της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Η Πρωτοβουλία έχει ήδη θεσμοθετήσει τη σήμανση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την οποία τα μέλη φέρουν πάνω στα 2 δισ. τεμάχια προϊόντων που παράγουν, ως σήμα αναγνωρισιμότητας της ελληνικής τους ταυτότητας προς τους καταναλωτές. Η σήμανση απονέμεται έπειτα από αυστηρή διαδικασία ελέγχου της Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε.
«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ελληνικότητας συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικής ανάπτυξης διασφαλίζοντας παράλληλα, μέσα από τον αξιόπιστο έλεγχο ότι κάθε εταιρεία- μέλος της κοινότητας, πληροί συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα» σημειώνει ο Αλέξανδρος Κουρής ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιϊας Κυκλάδων που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ και Γενικος Γραμματέας της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας που παράγει και αυτό επιχειρείται να γίνει μέσω αναπτυσσόμενων παραγωγικών - μεταποιητικών επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, οι οποίες επέλεξαν να διατηρήσουν το τρίπτυχο Παραγωγή, Βάση και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας και τη διατήρηση -και επανεπένδυση- του εθνικού πλούτου εντός συνόρων.
Οι φιλοδοξίες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας, η ανάδειξη της σημασίας των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε Ελληνικές εταιρίες ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο αλλά και η προβολή της Ελλάδας μέσα από τις δραστηριότητες των Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων. Παράλληλα η συμβολή στην άμεση μείωση του εμπορικού ελλείμματος, η εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των παραγωγικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας.
Ήδη οι εταιρείες-μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχουν εγκαινιάσει την κοινή παρουσία τους σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύοντας την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ένα ευρύ κοινό, έχουν ανοίξει κανάλια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δημιουργούν σταδιακά ένα πλαίσιο κοινής αντιμετώπισης προκλήσεων και αναζήτησης ευκαιριών, ιδιαίτερα στη διεθνή αγορά. Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ηδη οι εταιρείες: AGRINO, ΕΨΑ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΛΟΥΞ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, ΒΙΚΟΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, ΕΖΑ, EYBOIKH ZYMH, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, HELLAS FROST, PETROU NUTS, ΠΑΚΟ, CAPTAIN’S, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, THE WRITING FIELDS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, AΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, GALENICA, CAMPER-GAZ, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, CRETANOLIVEMILL.

Πηγή: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.