Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ανθρώπινα ποτάμια σε Πλατείες και Δρόμους κατά της καταστολής

Με την οργή να ξεχειλίζει κατά της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής αυταρχικότητας, υπό το φως και των τελευταίων συνεχόμενων περιστατικών βίας χιλιάδες πολίτες ξεχύνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε δρόμους και πλατείες σε πάνω από 50 πόλεις, δίνοντας δυναμικό «παρών» σε ολόκληρη τη χώρα.

 


Οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες καλούν σήμερα και αύριο σε διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή για «να φωνάξουμε ένα μεγάλο "ως εδώ" και να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας σε όλες τις γειτονιές».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία έκαναν σήμερα οι καλλιτέχνες, στο πλαίσιο ενός διημέρου πανελλαδικής δράσης. Οι επαγγελματίες της Τέχνης διαμαρτύρονται για τον ένα χρόνο ανεργίας λόγω της κατάστασης με τον νέο κορονοϊό και την καραντίνα. «Αγωνιζόμαστε για το ελληνικό τραγούδι», «Υγεία, παιδεία και πολιτισμό έχουμε ανάγκη κι όχι αυταρχισμό», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στην Αττική, σε Αγία Παρασκευή, Εξάρχεια, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, πλήθος κόσμου βροντοφώναξε «Πονάω! Ως εδώ με την κρατική καταστολή».

Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Ρέθυμνο, Σητεία, Πάτρα, Σάμος, Χίος, Λάρισα, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, ήταν λίγες μόνο από τις πόλεις της περιφέρειας που διατράνωσαν στις κεντρικές πλατείες τους το «όχι» στην αστυνομική βία και τον κρατικό αυταρχισμό.

Φωτογραφία: Μαζική η συμμετοχή και στην Αγία Παρασκευή – EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Περισσότερες φωτογραφίες στην Πηγή.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.