Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Ο Εθνικός Ύμνος για πρώτη φορά στη Νοηματική Γλώσσα, στην γλώσσα των Ελλήνων Κωφών και Βαρήκοων. Μια πρωτοβουλία από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

 


Η Ελευθερία Λαζαρίδου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου και ο Χρήστος Γκανάτσας, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, απέδωσαν στη νοηματική τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, χωρίς να τον έχουν ακούσει ποτέ, σύμφωνα με την LIFO.

Στο βίντεο, οι κινήσεις τους καθαρές, ακολουθούν αρμονικά τον ήχο. Τα χέρια τους αποτυπώνουν με ακρίβεια κάθε λέξη και τα πρόσωπά τους συνοδεύουν εκφραστικά τους στίχους του Διονύσιου Σολωμού. Με τη βοήθεια της Σπυριδούλας Κουρτέση, η οποία είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας.

Για την ολοκλήρωση του Εθνικού Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα χρειάστηκε να επιστρατευτεί 18μελή επιστημονική ομάδα γλωσσολόγων, φιλολόγων, εκπαιδευτικών και δασκάλων νοηματικής, η οποία επεξεργάστηκε επί 3 μήνες γλωσσολογικά και φιλολογικά τα δύο πρώτα τετράστιχα του ύμνου του Διονυσίου Σολωμού.

Και το εξαιρετικό αποτέλεσμα, στο βίντεο που ακολουθεί:

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.