Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Καινοτομία: Νόστιμο και Οικολογικό Κύπελλο Καφέ - Δεν το πετάς, το τρως!

Η Σουζάνα και ο Μίροσλαβ είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι. Αγαπούν τα ταξίδια, τους αρέσει να κάνουν γνωριμίες και να απολαμβάνουν με τους φίλους τους έναν ωραίο καφέ με ένα γλύκισμα.

 


Βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις. Δημιούργησαν μια κούπα καφέ από βρώσιμο υλικό που μπορεί να καταναλωθεί.

Η κούπα φτιάχνεται από μια βάση μπισκότου βρώμης που έχει μια ελαφριά γλυκειά γεύση. Είναι ένα υγιεινό σνακ.

Οι δυο φοιτητές Οικονομικών στο Newton College της Πράγας έχουν αποφασίσει να ιδρύσει την δική τους startup εταιρεία.

«Το Project μας για την βρώσιμη κούπα, Eatable Cup, σχεδιάστηκε στο πανεπιστήμιό μας. Πηγαίνοντας για καφέ με τους φίλους μας διαπιστώναμε πόσο χαρτί και πλαστικό χρησιμοποιούσαμε. Αποφασίσαμε να ζούμε πιο οικολογικά και εφηύραμε αυτή τον τρόπο και να πίνουμε καφέ και να τρώμε κάτι», λέει η Σουζάνα Σβέροβα, φοιτήτρια οικονομικών.

Το πρώτο τους πείραμα για την παρασκευή μιας βρώσιμης κούπας ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια στην κουζίνα του φοιτητικού τους διαμερίσματος.

Τους πήρε πάνω από έναν χρόνο για να καταλήξουν στο ιδανικό μείγμα: αλεύρι, άμυλο, baking powder και αυγά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τραγανό μπισκότο που μπορεί να βγει σε πολλές γεύσεις και το σημαντικότερο να διατηρήσει επί 40 λεπτά ζεστό ένα ρόφημα, καφέ ή τσάι, και 12 ώρες μετά να είναι ακόμη άθικτο. Το επόμενο στάδιο ήταν να βρεθεί χρηματοδότηση.

«Το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Πράγας μας συνέστησε να αναζητήσουμε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για επιστημονική έρευνα, κάτι που μας βοήθησε να αναπτύξουμε την δική μας τεχνολογία και τις δικές μας συνταγές», λέει ο φοιτητής Μίροσλαβ Μίροντσουκ.

Το project αποτελεί το θέμα της διπλωματικής τους. Στην Τσεχία η νόστιμη και οικολογική συνταγή τους χρησιμοποιούνται ήδη σε πάνω από πενήντα καφέ. Στη Βουλγαρία έχει ξεκινήσει η παραγωγή κυπέλλων για καφέ με τη δική τους συνταγή.

Η Σουζάνα και ο Μίροσλαβ συνεχίζουν τις έρευνές τους για να παρασκευάσουν ένα ποτήρι μπίρας με γεύση τυριού ή μπέικον.

Πηγή: EURONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.