Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Lockdown: Σε «κόκκινο κλοιό» η Αττική - Όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο

Ανοίγουν τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα, κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές - Με click in shop ένδυση, υπόδηση και βιβλιοπωλεία - Click away στα υπόλοιπα καταστήματα - ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 - Αναλυτικοί πίνακες με τα μέτρα σε επίπεδο Α και Β - Ποιες είναι οι επιβαρυμένες περιοχές - ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 


Μια ανάσα από τα 1.000 βρέθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα 941 που έδωσε σήμερα ένας υψηλότατος αριθμός ελέγχων (45.381 από 34.044 χθες και 27.286 εξ αυτών μοριακά τεστ) να επιβεβαιώνουν την επιδημιολογική αύξηση, θέμα που επισημάνθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας.

Η ανοδική τροχιά της πανδημίας μας επαναφέρει από το Σάββατο στις 6 το πρωί στον χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας. Ο χάρτης που διακρίνει τις περιοχές σε επίπεδο Α – Επιτήρησης (κίτρινο χρώμα) και επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο χρώμα), καθορίζει και τα πρόσθετα αυστηρά μέτρα στις επικίνδυνες «κόκκινες» περιοχές αλλά και τις αλλαγές αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

 

Τα μέτρα για τις περιοχές επιπέδου Α - Επιτήρησης που ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιλαμβάνουν:

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-24ωρο περιορισμό κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

-Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

-Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

-Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

-Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

-Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

-Λειτουργία καταστημάτων με τη μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop) με αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.

-Τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων για τις εκκλησίες και έως 50 άτομα για τους μητροπολιτικούς ναούς.

-τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.

Τα μέτρα στο επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου επιπλέον:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, όπου ισχύει απαγόρευση από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

-Κλειστά Λύκεια και δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια.

-Στους χώρους λατρείας μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

 

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου, με τη βοήθεια Πινάκων και Διαγραμμάτων από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον Μάριο Οικονόμου : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.