Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Οι περιπέτειες του Έξυπνου Κολάρου για Κατοικίδια

Τρία αδέλφια, η Ελένη, η Μαρία και ο Παναγιώτης ξεκινώντας από ένα διαγωνισμό επιχειρηματικότητας κατάφεραν να κάνουν την καινοτομική ιδέα του σε μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα στη δύσκολη και απαιτητική αγορά των κατοικίδιων.

 


Τρία αδέλφια – μια καινοτομική ιδέα που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα δύο από τα τρία αδέλφια – η 28χρονη Ελένη και η 27χρονη Μαρία είναι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΕΜΠ. Των Πολιτικών Μηχανικών η Ελένη, των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών η Μαρία. Ο τρίτος της οικογένειας, ο 25χρονος Παναγιώτης είναι φοιτητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα αδέλφια Μαντά «πέρασαν» στο πεδίο της επιχειρηματικότητας με αφορμή την συμμετοχή τους σε ένα διαγωνισμό. Αλλά, πριν φθάσουμε εκεί, τη στιγμή μηδέν, ας διαβάσουμε μαζί μια ανάρτηση στο facebook. Η ανάρτηση έγινε από το πάντα μάχιμο The People’s Trust. «Τα αδέρφια Μαντά, η Ελένη, η Μαρία και ο Παναγιώτης, δημιούργησαν την mCubed.io, μια επιχείρηση τεχνολογίας που κατασκευάζει μηχανισμούς εντοπισμού ζώων, καθώς και την αντίστοιχη εφαρμογή για κινητό.

Οι μηχανισμοί εφαρμόζονται τόσο σε μικρά ή μεγάλα σκυλιά, όσο και σε βοοειδή και άλογα, κάνοντας έτσι τη ζωή των ιδιοκτητών σκύλων και των κτηνοτρόφων πιο εύκολη. Εδώ και λίγους μήνες ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του #ThePeoplesTrust».

Η ένταξη της νεανικής οικογενειακής επιχείρησης στο πρόγραμμα στήριξης και ανάπτυξης που εφαρμόζει με επιτυχία ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust θα δώσει ώθηση στα σχέδια της και θα της δώσει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες καθιέρωσης σε μια πολύ ιδιαίτερη αγορά όπως εκείνη των κατοικίδιων.

 

Πώς ξεκινήσαμε

Η Μαρία Μαντά ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας να μας αφηγηθεί τη μικρή επιχειρηματική διαδρομή που ακολούθησαν τα τρία αδέλφια. «Ο Παναγιώτης, ένας εκ των τριών μας, βρήκε το event για το crowdhacathon smartcity και μας έπεισε να συμμετέχουμε. Επιλέξαμε να αναπτύξουμε μία ιδέα που θα βοηθούσε τους δήμους να διαχειριστούν με ευαίσθητο τρόπο το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στις πόλεις, κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή». Η Μαρία συνεχίζει: «Το πρότζεκτ έχει εξελιχθεί για να συμπεριλάβει και την κτηνοτροφία, ιδιαίτερα την ελευθέρας βοσκής που είναι αρκετά διαδεδομένη στη χώρα μας».

Ρώτησα τη Μαρία το κρίσιμο ζήτημα των σχέσεων μέσα σε μια οικογενειακή επιχείρηση και εκείνη δεν είχε κανένα δισταγμό για να πει τα πράγματα με το όνομα τους: «Το να κάνεις δουλειά με μέλη τις οικογένειας προϋποθέτει καλές σχέσεις και καθαρές κουβέντες, για να μην μπερδεύονται τα οικογενειακά με τα επαγγελματικά. Το θετικό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι δεν τίθεται το θέμα παρεξηγήσεων αν κάποιος ας πούμε υψώσει τη φωνή του ή χάσει ένα deadline, γιατί υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και κατανόηση μεταξύ μας.

Έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να ξεπεράσει τον εαυτό του και να γίνει καλύτερος συνεργάτης και καλύτερος άνθρωπος. Το μόνο αρνητικό που έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα είναι ότι η δουλειά τείνει να μονοπωλεί τις συζητήσεις μας όσες φορές συναντιόμαστε για κοινωνικούς λόγους». 

 

Μάθετε περισσότερα για το Έξυπνο Κολάρο στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ της εταιρείας των 3 αδελφών ΕΔΩ.

 

Πηγή: Κώστας Τσαούσης  - IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.