Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Βύρωνα: Ολοκληρώθηκε η Ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα

Στον ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ, ολοκληρώθηκε το βασικό κομμάτι της ανάπλασης των Προσφυγικών του Καρέα, ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Η ανάπλαση περιλαμβάνει ανακατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά LED, τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων, ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων και του εσωτερικού οδικού δικτύου, ασφαλτοστρώσεις όλων των οδών που συμπεριλαμβάνονται στο έργο, νέες πεζοδρομήσεις και ενοποίηση ελεύθερων χώρων, αντικατάσταση και ενίσχυση του υπάρχοντος πράσινου, δημιουργία παιδικών χαρών, τοποθέτηση καθιστικών, σιντριβανιών και ξύλινες πέργκολες.

 


Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, απομένουν κάποιες επιμέρους εργασίες όπως είναι η απεγκατάσταση των παλαιών φωτιστικών, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών, η τελική δοκιμή των ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης του ηλεκτροφωτισμού, του συστήματος άρδευσης και των γεωθερμικών συστημάτων που αξιοποιούν τη θερμοκρασία του υπεδάφους για την ψύξη ή θέρμανση του υπαίθριου χώρου.

«Η ανάπλαση των Προσφυγικών είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα ως δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. «Τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε διαρκή συνεννόηση με τους περίοικους, οριστικά επιλύουν χρόνια προβλήματα όπως το δίκτυο αποχέτευσης, που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους κατοίκους. Παράλληλα όμως, αναβαθμίζουν ενεργειακά και μεταμορφώνουν συνολικά μια γειτονιά που είχε αφεθεί στην τύχη της για δεκαετίες, ενώ βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, γιατί εκτός από την ολοκληρωτική ανακατασκευή-ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, τοποθετήθηκαν σύγχρονα φωτιστικά led, υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και συστήματα

Φωτογραφία: ΒΥΡΩΝΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.