Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλια: Ποιοι και πως θα εμβολιαστούν μέχρι τον Μάρτιο – Αναλυτικός Οδηγός

Άνοιξε το σύστημα των ραντεβού - Το σχέδιο για τους ευπαθείς και για όσους είναι 70 ετών και άνω - Πρώτη επαγγελματική ομάδα που θα κάνει εμβόλιο οι εκπαιδευτικοί. Αναλυτικός «Οδηγός» της Παναγιώτας Καρλατήρα και την Μαίρη Μπιμπή, από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία», με πάνω από 44.000 πολίτες, υγειονομικούς εργαζομένους στο ΕΣΥ και ηλικιωμένους που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Από την Δευτέρα, άνοιξαν τα κανάλια πρόσβασης για τον γενικό πληθυσμό στην «Ελευθερία», δηλαδή η άυλη συνταγογράφηση, η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, τα ΚΕΠ, καθώς και τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, με τους ηλικιωμένους 85 χρόνων και άνω να είναι οι πρώτοι που μπορούν να υποβάλουν αίτημα για ραντεβού εμβολιασμού. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:


Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα
emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

 

Προγραμματισμός Ραντεβού


Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.
Η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει στην σημερινή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά.
Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταρτίσει ένα αδρό σχέδιο προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό των λεγόμενων ευπαθών ομάδων που αποτελούν μαζί με τους ηλικιωμένους τις ομάδες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τη νόσο COVID-19. Ωστόσο, οι ειδικοί θα εξετάζουν διαρκώς κάθε νέο επιστημονικό και επιδημιολογικό δεδομένο που προκύπτει, με στόχο τη βέλτιστη διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών και θα αναπροσαρμόζουν, εάν χρειάζεται, το σχέδιο.

Η δεύτερη φάση


Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών, ο ελληνικός πληθυσμός θα εμβολιαστεί σε τρεις φάσεις, με μήνες ορόσημα τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. Βεβαίως, όλα εξαρτώνται από τις εγκρίσεις των εμβολίων και τις δόσεις που θα λαμβάνει η χώρα μας.

Ετσι, αν τα εμβόλια εγκριθούν γρήγορα και εφοδιαστεί με ικανές ποσότητες η Ε.Ε., η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού θα επιταχυνθεί, ή αντίστοιχα, θα υλοποιηθεί αργότερα εάν υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις στη διανομή των δόσεων. Αυτή τη στιγμή η χώρα διανύει την πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς και τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους καθώς και το προσωπικό των ΜΦΗ και κλειστών δομών πρόνοιας και θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Φεβρουάριος αποτελεί κομβικό μήνα για τη διεύρυνση της εμβολιαστικής θωράκισης των πιο ευάλωτων πολιτών της χώρας μας. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αφενός θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων 70 ετών και άνω, αφετέρου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ασθενών με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού σε συνεχείς συνεδριάσεις της από τον περασμένο μήνα, οπότε οριστικοποιήθηκε η παραλαβή των εμβολίων, ταξινομεί σε ομάδες και υποομάδες τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια και οξεία νοσήματα, ώστε να γίνει μια πρώτη προτεραιοποίηση και να εμβολιαστούν αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους σε περίπτωση που μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό.

Μελετώντας επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία, όπως ποια ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος «προτιμά» ο κορωνοϊός, αλλά και δεδομένα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τις νόσους και τις θεραπείες, καταρτίζει με πολλή προσοχή τον κατάλογο με τους πολίτες που θα κληθούν να εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες και τη χρονική σειρά για τον εμβολιασμό. Η προτεραιοποίηση των ηλικιακών υποομάδων που απαρτίζουν τη μεγάλη κατηγορία των ηλικιωμένων ατόμων, ηλικίας 70 ετών και άνω, είναι η πρώτη που έχει ολοκληρωθεί.


Περιλαμβάνει τις ακόλουθες υποομάδες:

• άτομα ηλικίας 85 χρόνων και άνω,
• άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω,
• 75 ετών και άνω και, τέλος,
• άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, οι οποίοι διαβιούν στην κοινότητα - και όχι σε οργανωμένες δομές όπου ήδη είναι σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί.
Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή για περίπου 1,6 εκατομμύρια πολίτες. Η εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων είναι μείζονος σημασίας, καθώς αντιπροσωπεύουν, δυστυχώς, το 85% των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας και άνω του 60% των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ωστόσο, η θωράκισή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ρυθμό έγκρισης, παραγωγής και παράδοσης των εμβολίων σε κάθε χώρα.

Οι πέντε κατηγορίες

 

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο με τους ηλικιωμένους άνω των 70 χρόνων κρίθηκε επιβεβλημένο να εμβολιαστούν και οι ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID-19. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι μεταμοσχευμένοι (συμπαγών οργάνων, μυελού οστών και βλαστικών κυττάρων), οι αιμοκαθαιρόμενοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι ογκολογικοί ασθενείς με ενεργή νόσο που λαμβάνουν θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και ανοσοθεραπεία) και οι πάσχοντες από πολύ σοβαρές πνευμονολογικές παθήσεις όπως η κυστική ίνωση, η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το σοβαρού βαθμού άσθμα που χρήζουν οξυγονοθεραπείας.

Ιδιαίτερη υποομάδα αποτελούν τα άτομα με σύνδρομο Down, τα οποία θα εμβολιαστούν παράλληλα με τις προαναφερθείσες κατηγορίες ασθενών. Κατ’ εκτίμηση πρόκειται για 50.000 έως 80.000 πολίτες. Οι ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα αποτελούν μια μεγάλη και ετερογενή ομάδα και χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Οι επιστημονικές εταιρείες που ασχολούνται με τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των νεοπλασιών είχαν ευθύς εξαρχής επισημάνει ότι ειδικά οι ασθενείς που είναι υπό χημειοθεραπεία θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρής λοίμωξης COVID-19 και πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Μια υποομάδα που απασχόλησε ιδιαιτέρως την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς και εκείνοι που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, όπως οι φορείς του AIDS/HIV ή οι έχοντες φλεγμονώδεις παθήσεις.

Πρόκειται για δύο κατηγορίες ασθενών η συμμετοχή των οποίων στις κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη των εμβολίων του κορωνοϊού ήταν περιορισμένη. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, ωστόσο, προκύπτει ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA, όπως των Pfizer/BioNTech και Moderna, είναι ασφαλή σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ενώ τα εμβόλια που περιέχουν ζώντες αδρανοποιημένους οργανισμούς αντενδείκνυνται σε άτομα με ανοσοκαταστολή καθώς είναι πιθανό να μην μπορέσουν να αναπτύξουν καλή ανοσολογική απόκριση. Αυτό όμως δεν αποτελεί αντένδειξη, καθώς ο εμβολιασμός μπορεί να παράσχει κάποιου βαθμού προστασία, όπως έχει δείξει η μακροχρόνια εμπειρία από τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών θεραπειών, δεν υπάρχουν επί του παρόντος επαρκή δεδομένα ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σε αυτούς τους ασθενείς η ασφάλεια των εμβολίων πρέπει να εκτιμηθεί έναντι του κινδύνου κακής έκβασης μετά από νόσηση από τον ιό SARS-CoV-2, με τους ειδικούς να σταθμίζουν κάθε φορά το όφελος από τον εμβολιασμό. Η εμπειρία από τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια καθιστά πιθανό να προκύψουν μειωμένα ποσοστά επίτευξης ανοσίας. Η πυροδότηση ανοσολογικών αντιδράσεων ή/και επιδείνωση του υποκείμενου ανοσολογικού νοσήματος θεωρείται εξαιρετικά απίθανη, με βάση την υπάρχουσα εμπειρία σχετικά με άλλα εμβόλια.

Οι άλλες ευπαθείς ομάδες


Από το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας από 60 έως 69 ετών, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων. Πρόκειται για περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα. Παράλληλα, μπαίνουν στην εμβολιαστική διαδικασία οι περίπου 1 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας από 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19, και συνεπώς επείγει η θωράκισή τους έναντι του κορωνοϊού. Σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία περιλαμβάνονται όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση, άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2, χρόνια νεφρική νόσος, κίρρωση ήπατος, χρόνιες ηπατίτιδες, εγκεφαλικά επεισόδια, πολλαπλή σκλήρυνση, επιληψία, άνοια, νόσος Πάρκινσον, μεσογειακή αναιμία, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, νοσογόνος παχυσαρκία και σοβαρές αναπηρίες.

Μάλιστα, σε αυτή τη χρονική φάση του εμβολιασμού η Εθνική Επιτροπή έχει προβλέψει και τον εμβολιασμό των ατόμων που βρίσκονται σε στενή επαφή ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Η δεύτερη φάση του εμβολιασμού ολοκληρώνεται με τη χορήγηση του εμβολίου στους 180.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η τρίτη φάση του εμβολιασμού


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η τρίτη φάση της «Ελευθερίας» έχει δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Ιούνιο. Σε αυτό το στάδιο προβλέπεται ο εμβολιασμός όλων των ατόμων ηλικίας 18 έως 59 χρόνων που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κατ’ εκτίμηση, πρόκειται για 4 εκατομμύρια άτομα. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν από τον εμβολιασμό εξαιρούνται τα άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας ιδιαίτερα μετά από εμβολιασμό στο παρελθόν, οι γυναίκες σε κύηση ή γαλουχία και άτομα που νοσούν από ιογενείς λοιμώξεις ή βρίσκονται σε παρόξυνση της νόσου και μέχρι να υποχωρήσει η οξεία φάση. Επίσης, προς το παρόν το εμβόλιο δεν έχει λάβει ένδειξη για άτομα ηλικίας κάτω των 18 χρόνων, καθώς οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον κορωνοϊό στα παιδιά είναι σε εξέλιξη.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν εμβολιαστεί 4.710 άτομα, όπου οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η δυναμικότητα του συστήματος ήταν 5.000 εμβολιασμοί ανά ημέρα. Πλέον, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εμβολιαστικής κάλυψης, Μάριο Θεμιστοκλέους, η δυναμικότητα ανεβαίνει στους 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Την προσεχή Τετάρτη ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται με τις ιδιωτικές κλινικές να παίρνουν τη σκυτάλη. Το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των ιδιωτικών δομών υγείας θα εμβολιαστεί στους χώρους εργασίας του, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί προς τα δημόσια εμβολιαστικά κέντρα. Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς και οδοντιάτρους, προβλέπεται ότι θα εμβολιαστούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα 8 βήματα για να κλείσετε ραντεβού για εμβόλιο


1. Ενημέρωση δυνατότητας για Ραντεβού Εμβολιασμού

Στην ιστοσελίδα
emvolio.gov.gr ενημερώνεσαι αν ανήκεις στην ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Επιλέγεις «Αναζήτηση με ΑΜΚΑ» και στην οθόνη που ανοίγει βάζεις επώνυμο και ΑΜΚΑ και επιλέγεις «Υποβολή και Ελεγχος στοιχείων».

Αν διαθέτεις δύο επίθετα βάζεις κενό μεταξύ τους. Μόλις επιλέξεις «Υποβολή και Έλεγχος στοιχείων» εμφανίζεται αυτόματα μήνυμα αν ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει ραντεβού εμβολιασμού ή όχι.
■ Υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού. Εμφανίζεται αυτόματα μήνυμα που παραπέμπει στην ιστοσελίδα http://register.emvolio.gov.gr/app για να κλείσεις ραντεβού.
■ Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού. Εμφανίζεται αυτόματα σχετικό μήνυμα βάσει του ΑΜΚΑ.

 

2. Είσοδος στη σελίδα Προγραμματισμού Ραντεβού

Αν περιλαμβάνεσαι για εμβολιασμό στην τρέχουσα περίοδο, πας στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ για προγραμματισμό του ραντεβού.

Επιλέγεις «Σύνδεση με κωδικούς TAXISNET», καταχωρείς τα στοιχεία σου και επιλέγεις «Είσοδος».


3. Επιβεβαίωση Πληροφοριών Πολίτη

Εφόσον συνδεθείς στο σύστημα εμφανίζεται η καρτέλα «Πληροφορίες Πολίτη». Επιβεβαιώνεις τα στοιχεία και επιλέγεις «Αναζήτηση. Αν λείπουν στοιχεία, εμφανίζεται μήνυμα για την καταχώρησή τους. Αν εντοπίσεις κάποιο λάθος στα στοιχεία σου κάνεις τις απαραίτητες προσθήκες/αλλαγές. Επιλέγεις «Αποθήκευση» και συνεχίζεις επιλέγοντας «Αναζήτηση» για διαθέσιμο ραντεβού.

 

4. Προγραμματισμός Ραντεβού Εμβολιασμού (1η δόση)

1. Aν επιλέξεις «Αναζήτηση» εμφανίζεται η διπλανή οθόνη, όπου μπορείς να προχωρήσεις στον προγραμματισμό ραντεβού για την πρώτη δόση επιλέγοντας μία από τις διαθέσιμες επιλογές
2. Αρχικά επιλέγεις το Κέντρο Εμβολιασμού από τη λίστα. Σε περίπτωση που τα εμβολιαστικά κέντρα δεν βρίσκονται κοντά σου, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Αλλάξτε ΤΚ εδώ».
3. Συμπληρώνεις χειροκίνητα ή επιλέγεις από το ημερολόγιο την επιθυμητή ημερομηνία εμβολιασμού. Το σύστημα εμφανίζει τις ζώνες ώρας και τις σχετικές διαθεσιμότητες του επιλεγμένου κέντρου για την επιλεγμένη ημερομηνία (καθώς και για τις κοντινές ημέρες). (2η δόση)
Μόλις επιλέξεις διαθέσιμο ραντεβούγια την πρώτη δόση εμφανίζονται οι ημερομηνίες και οι ζώνες ώρας του επιλεγμένου κέντρου εμβολιασμού για τη 2η δόση. Επισημαίνεται ότι βάσει του ραντεβού για την 1η δόση το σύστημα εμφανίζει τις ημερομηνίες όπου πρέπει να πραγματοποιηθεί η 2η δόση, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Επιλέγεις μία από τις ζώνες ώρας που είναι διαθέσιμες για ραντεβού.

 

5. Επιβεβαίωση Ραντεβού

Μόλις επιλέξεις τα ραντεβού εμβολιασμού και για τις δύο δόσεις εμφανίζονται τα ραντεβού προς επιβεβαίωση.

Εμφανίζονται οι παρακάτω πληροφορίες:
■ Ονομα
■ Πληροφορίες ραντεβού 1ης δόσης (ημερομηνία, ώρα και Εμβολιαστικό Κέντρο)
■ Πληροφορίες ραντεβού 2ης δόσης (ημερομηνία, ώρα και Εμβολιαστικό Κέντρο)
Επιβεβαιώνεις τα ραντεβού και για τις δύο δόσεις.
Αν θέλεις να αλλάξεις ώρα, ημερομηνία ή Εμβολιαστικό Κέντρο επιλέγεις «Πίσω» και κάνεις τις αλλαγές.
Ακολούθως επιλέγεις «Ναι» για οριστικοποίηση των ραντεβού. Το σύστημα δεσμεύει τα προς επιβεβαίωση ραντεβού για δύο (2) λεπτά. Ο υπολειπόμενος χρόνος που τα ραντεβού μένουν δεσμευμένα εμφανίζεται στην οθόνη.

 

6. Ενημέρωση για τον Κωδικό Ραντεβού ή QR Κωδικό

Εφόσον επιβεβαιώσεις και οριστικοποιήσεις τα ραντεβού, το σύστημα εμφανίζει τις πληροφορίες των δύο ραντεβού και τα ακόλουθα:
■ Κωδικός Ραντεβού
■ Κωδικός QR
Επιλέγοντας «Εκτύπωση» μπορείς ναεκτυπώσεις ή να αποθηκεύσεις σε μορφή PDF τη σελίδα που περιέχει τον κωδικό QR. Ο κωδικός ραντεβού ή QR θα χρησιμοποιηθεί στο Κέντρο Εμβολιασμού για την αναζήτηση των ραντεβού.
Επιλέγοντας «Εντάξει» επιστρέφεις στην αρχική οθόνη «Πληροφορίες Πολίτη».

Επισημαίνεται ότι θα λάβεις SMS με τα στοιχεία των ραντεβού και ενημέρωση μέσω e-mail βάσει των στοιχείων που καταχώρησες. Αν θέλεις να ενημερώσεις τα στοιχεία σου σε αυτό το στάδιο, επιλέγεις «Εδώ» και μεταφέρεσαι στη σχετική σελίδα.

 

7. Πληροφορίες για τα Ραντεβού

Μετά τον προγραμματισμό των ραντεβού και την ενημέρωση για τον κωδικό ραντεβού ή QR, επιστρέφεις αυτόματα στην αρχική οθόνη «Πληροφορίες Πολίτη» στην οποία έχει προστεθεί η καρτέλα «Τα Ραντεβού μου», όπου αναγράφονται οι πληροφορίες της 1ης και της 2ης δόσης:
■ Κωδικός Ραντεβού
■ Κωδικός QR
■ Ημερομηνία Ραντεβού
■ Ωρα Ραντεβού
■ Εμβολιαστικό Κέντρο

Έχεις τις παρακάτω δυνατότητες:
■ Προβολή των στοιχείων των ραντεβού σου
■ Αλλαγή στα στοιχεία των ραντεβού σου
■ Ακύρωση των ραντεβού σου

8. Προβολή / Αλλαγή / Ακύρωση Ραντεβού

Επιλέγοντας «Προβολή» εμφανίζεται η οθόνη «Τα Ραντεβού μου» με τις πληροφορίες των ραντεβού 1ης και 2ης δόσης. Μπορείς να ενημερωθείς για τα στοιχεία των ραντεβού και να εκτυπώσεις ή να αποθηκεύσεις σε μορφή PDF τη σελίδα που περιέχει τον κωδικό ραντεβού ή QR. Επιλέγοντας «Αλλαγή» μπορείς να αλλάξεις το ραντεβού εμβολιασμού της 1ης ή/και της 2ης δόσης, το Κέντρο Εμβολιασμού, την ημερομηνία ή τη ζώνη ώρας, από τα διαθέσιμα ραντεβού που εμφανίζονται στο σύστημα.

 

Προσοχή: μπορείς να αλλάξεις ραντεβού ως τρεις (3) φορές.


Επιλέγοντας «Ακύρωση» μπορείς να ακυρώσεις τα ραντεβού εμβολιασμού. Επισημαίνεται ότι με την επιλογή ακύρωσης, ακυρώνονται και τα δύο ραντεβού 1ης και 2ης δόσης.
Εφόσον επιλέξεις «Ακύρωση» εμφανίζεται το μήνυμα για επιβεβαίωση.
Επιλέγοντας «Ναι» τα ραντεβού ακυρώνονται.

 

Περισσότερες διευκρινιστικές φωτογραφίες στην πηγή.

Πηγή: Παναγιώτα Καρλατήρα , Μαίρη Μπιμπή -  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.