Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ενημερωτικό Φυλλάδιο: Η Καφέ Αρκούδα στην Ελλάδα

Το ενημερωτικό φυλλάδιο «Η ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» εκδόθηκε το 2009 από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας – Τμήμα Διοίκησης Θήρας & Προστασίας Θηραμάτων) [1] του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. 

 


Το ΦΥΛΛΑΔΙΟ τυπώθηκε σε εκατοντάδες αντίτυπα και έγινε ανάρπαστο, κυρίως από μαθητές σχολείων.

Η Δασική Υπηρεσία, ως αρμόδιος φορέας για την προστασία και διαχείριση της άγριας πανίδας, προχώρησε στην ενημερωτική έκδοση διότι είχαν αρχίσει να πληθαίνουν τα περιστατικά προσέγγισης αρκούδας σε αγροτικές περιοχές και οικισμούς για ανεύρεση τροφής, να καταγράφονται περιπτώσεις πρόκλησης ζημιών καθώς και αντιδράσεις κατοίκων.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Ντινόκα [2] τόσο για την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης και τα κείμενά της όσο και για την ευγενική παραχώρηση του φυλλαδίου που χρησιμοποιήθηκε στην δημιουργία του ψηφιακού αρχείου (pdf).

———-

[1] νυν Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ – Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών – Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας. Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

[2] Ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος Δημήτρης Ντινόκας διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Δασάρχης Πάρνηθας, Πεντέλης – Υμηττού, Καπανδριτίου καθώς και Προϊστάμενος των Διευθύνσεων Δασικών Έργων & Υποδομών και Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, ορίστηκε Γενικός Συντονιστής του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που πραγματοποιήθηκε το 2016. 

 

Πηγή: DASARXEIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.