Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας – 18 Ιουνίου

H 18η Ιουνίου έχει οριστεί από την διεθνή κοινότητα ως Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, που ελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου 2016.

 


Σκοπός του εορτασμού είναι να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της βιώσιμης γαστρονομίας στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς προωθεί:

  • την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής
  • την ασφάλεια των τροφίμων
  • την υγιεινή διατροφή
  • την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων
  • την διατήρηση της βιοποικιλότητας

 

Η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης γαστρονομίας συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας, στην αποτελεσματική χρήση των πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος, των πολιτιστικών αξιών, της κληρονομιάς και της πολυμορφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.